Lov na velikonočna jajčka

|Blog

Lov na najboljše velikonočno darilo.

Kdo ne pozna priljubljene igre, ko velikonočni zajček otrokom skriva darila? Na lov za malimi zakladi pa se lahko, seveda dobro založeni s prikupnimi pisankami in darili za veliko noč, odpravite kar na domačem dvorišču. Ali pa znotraj štirih sten. Odločitev je vaša, izbire med velikonočnimi darili pa je malo morje.

Kaj potrebujete? Načrt, z eno besedo.

Načrt, kje boste skrili presenečenja, ki pa že zdavnaj niso samo velikonočni pirhi. Večina staršev prisega na čokoladna presenečenja, najbolj priljubljeni so čokoladni zajčki, sladke pisanke, medenjaki, medeni zajčki, celo zajčki iz lecta in lizike v obliki zajčka.

Idej je toliko kolikor je pirhov, bi lahko rekli.

In kam skriti zajčja presenečenja? Nekateri prisegajo na zunanje okolje, ko z otroci in prijatelji združijo prijetno s koristnim. So na svežem zraku, zraven pa se še zabavajo pri iskanju daril, ki jih je pustil velikonočni zajček. Spet drugi se podobnega lova lotijo kar v hišnih prostorih. Zajček skrije darilo v otroško sobo, na okensko polico, zraven najljubše rože, na teraso ali balkon. Izvirnost, tako kot pri barvanju velikonočnih pirhov, ne pozna meja.


Ustvarjalni prazniki

Glavna ideja večine praznikov, tudi velike noči, je druženje, dobra hrana, čas za družino in prijatelje. Poleg medenih dobrot, pisanih pirhov in zajčkov vseh velikosti, je eden od koristnih in poučnih načinov preživljanja praznikov, tudi peka dobrot. Ste za medenjake iz lastne pečice? Narediti najboljše medenjake res ni mačji kašelj, ampak na srečo obstaja posebno bio testo, ki vam pomaga do lastnoročnih slastnih medenjakov. Iz testa izdelajte zajčke, dodajte očke in brke, postrežite z nasmehom ali podarite v dar.

Personalizirana velika noč

Velikonočno darilo je najlepše, če je posebno ali osebno. In če posebnega lahko izdelate sami, pa osebnega lahko naročite. Slastna medena jajčka s personaliziranim napisom obdarovanca, so lahko odličen dodatek ali nadomestek velikonočni košari dobrot.