Pismo mami

|Blog

To je moja mami. Ona je moje najlepše darilo.

Vedno hiti. A vse uredi. Z njo je dan lepši, noč krajša. Ona je moj svet.

Njen pogled, njen odmev in njen objem rešijo vsako mojo bolečino, trmo ali stisko. Za vsako mojo slabo voljo ima dariloNajlepše darilo, ki mi ga da pa je čas. Ne želim, da gleda na telefon, želim, da se igra z mano. Da mi bere. Pripoveduje. Razkazuje. Da me nauči in poduči o življenju, o malih stvareh – te so same največje. Nove, zanimive, unikatne.

In kaj je darilo za mamo? Moj nasmeh. Moji prvi koraki. Prva samostojna jed. Ko me opazuje, kako se igram s prijatelji, kako listam knjigo in poljubljam mlajšo sestrico. Mama je moja najboljša prijateljica. Moj varen pristan.

Skupaj plujeva novim dogodivščinam naproti, vem, da ne veš, ampak zelo cenim, da mi vsak dan pokažeš nekaj novega, da se potrudiš narisati sonce na še tako deževen dan, da me učiš risati, pisati, … Da me spodbujaš, ko obupujem in se nikoli ne posmehuješ mojim nerodnim kretnjam. Da me motiviraš in se z mano potopiš v svet domišljije.

Vem, da sem včasih siten brez razloga, a ne znam obesediti svojega počutja. Vem, da bi moral zaspati, pa mi ni do tega. Vem, da ne ubogam vedno, a nikoli nalašč. Draga mama, vem, da si utrujena, naveličana, zaspana. Vem, da imaš tudi ti težke dneve in bi najraje popoldan samo sedela na kavču. Vem, da je naporno, ampak mene ne zanima tvoj urnik, tvoja služba, tvoje obveznosti, niti kdaj boš šla v trgovino po hrano. Mene samo zanima, kdaj bova skupaj in kaj bova počela. Vseeno mi je, če ti zvoni telefon ali moraš pisati maile.

Ti si zame ves moj svet, zame ne obstaja nič drugega kot naš skupni čas, to je najbolj dragoceno darilo zame. No, pa kakšen bonbonček, saj veva kajne, tudi ne škodi. To je kar zmagovalna ideja za darilo za oba.