Velikonočna pobarvanka za otroke

|Blog

V enem paketu veliko ustvarjalnega dela za vso družino

Da je velika noč praznik pirhov in potice, ni treba posebej razlagati. Da je to tudi čas, ki ga lahko družina kvalitetno preživi skupaj, tudi ne. Če pa velikonočne dobrote in družinski čas združimo v eno smeha polno popoldne, pa dobimo Pergerjeve medene pisanke, ki so navzven plod vaše ustvarjalne domišljije, navznoter pa slastni in zdravi piškoti.

Zakaj zdravi? Medenjaki so brez olja in brez mleka. In kako pripraviti unikaten izdelek kar doma? V paketu Vangogi ali Pikicasso najdete štiri slastne medenjake z originalno glazuro, štiri čopiče in štiri barvne palete. Vse, kar morate storiti je, da:

  • odprete embalažo
  • potopite čopič v čisto vodo
  • pustite domišljiji prosto pot
  • pocrkljate svoje brbončice in ga pojeste

Slastne kreacije so zabava za vso družino, in medtem ko malčki tekmujejo v tem, kdo bo lepše pobarval medeno pisanko in s tem podaril staršem nekaj minut dragocenega miru, pa lahko odrasli pripravite kviz o znanju medenjakov? Ste vedeli na primer, da so ti medenjaki izdelani iz več vrst prvovrstne slovenske moke, medu in skrivnostne mešanice začimb? Da ne vsebujejo nobenih aditivov in konzervansov? Naj vam prišepnemo, da je vsa skrivnost skriva v počivanju testa, ki samo zori v več kot 250 let starih hrastovih čebrih in to kar dva meseca, preden začnejo s peko. In ko jih vi unikatno še pobarvate, lahko mirno trdite, da ste sami izdelali pirh, ki mu ni para. Tako po videzu kot po okusu.

Za tiste, ki umetnine raje samo jeste, pa boste prava velikonočna zvezda družine postali, če na mizo, postavite lepega, že mojstrsko okrancljanega medenega zajčka. Tudi ta je zdrav, meden in ima še eno super lastnost: je velik prodajni hit. Kako tudi ne, zajček je simbol velike noči, je dodaten okras na mizi in v centru pozornosti vsake velikonočne pogostitve. Hitro in urno kot pravi zajec pa konkurira tudi tradicionalni potici.

Fotografije: Katra Špacapan, @heymorningsunshine