×

V ogledalu lectovega srca.

Lectarski izdelki sodijo med avtohtone slovenske posebnosti. Najbolj razširjeno je prav gotovo lectovo srce, ki je okrašeno s posebnimi etnološkimi ornamenti. Prav tako pa nosi svojo zgodbo, s katero izrazite naklonjenost, zahvalo ali obdarite za posebne priložnosti.

Neskončnost izbire

Ostali lectarski izdelki

Lectarski okraski za božično okrasitev drevesca ali ob krasitvi drugih prostorov, bodo zagotovo poželi veliko navdušenje.

Prav lectarski okraski so eni najstarejših božičnih okraskov. Prvi zapiski pričajo, da so že daljnega leta 1597 za največje praznike prostore cesarske palače Ferdinanda II krasile ravno lectarske figure.

 • Novo

  Božični okraski za jelko – set 5 v 1

  29,99 
  Dodaj v košarico
 • Novo

  Paket lectovih src z letnico

  19,99 
  Dodaj v košarico
 • Mini dvojno lectovo srce za božično drevo

  5,99 
  Dodaj v košarico
 • Punčka in fantek iz lecta

  6,99 
  Izberite možnosti
 • Novo

  Velikonočno jajce iz lecta

  9,99 
  Dodaj v košarico
 • Golobček miru iz lecta

  5,99 
  Izberite možnosti
 • Angelcek

  Angelček iz lecta

  7,99 
  Izberite možnosti
 • Konjiček iz lecta

  5,99 
  Izberite možnosti

Edinstveni postopki izdelave

Naši lectarski izdelki so izdelani pod budnim očesom zlate roke Pergerjev – mojstra Boštjana Pergerja osebno. Ustvarjanje dih jemajočih mojstrovin poteka po edinstvenih družinskih postopkih izdelave iz posebnega medenega testa. Lectarski izdelki so v suhem prostoru obstojni več kot 50 let.

Narava nam je blizu, zato barvitost lectovih src in drugih izdelkov iz lecta prihaja iz rdeče pese, kurkume, klorofila in mladih kopriv.

Vsako srce ima svojo zgodbo

Povejte jo še vi! Po vaših željah:

 • prilagodimo velikost in obliko
 • prilagodimo barve in okrasitev
 • darilo zapakiramo

Odlično poslovno darilo

Lectarske izdelke so dobile v dar pomembne osebnosti z vseh celin sveta, zato ne čudi dejstvo, da je lectovo srce postalo cenjeno poslovno darilo. Z njim pokažete, da spoštujete tradicijo in slovensko kulturno dediščino ter vam je mar za svoje partnerje.

Srce kot simbol ljubezni je popolno poročno darilo povabljenim gostom.

Unikatna darila za svate

Naša lectova srca so narejena iz srca za tisočera srca, zato smo še posebej zadovoljni, ko lahko ugodimo vašim željam. Vsako lectovo srce je namreč edinstveno in nosi svojo zgodbo, kakor tudi ljubezen mladoporočencev. Unikatno darilo za poroko v obliki ročno narejenega lectovega srca bo darilo svatom, ki se ga bodo spominjali še dolgo po čarobni poroki.

V okviru gostovanj, neštetih sprejemov in protokolarnih srečanj pri predsednikih držav, vlad … z velikim veseljem, ponosom in spoštovanjem redno podarimo vrhunsko izdelano sLOVEnsko LECTOVO SRCE mojstrov družine Perger iz Slovenj Gradca. Pustimo umetniški pečat posebnosti ter zapomljivosti.

Igor Jelen – IGGY

Koreograf in umetniški direktor

Pergerjeva prelepa lectova srca, energetske sveče, medenjaki nas spominjajo na staro srednjeevropsko mojstrsko tradicijo, ki ji pripadamo stoletja. Ob vsaki priložnosti se v Mini teatru radi okrasimo z njihovimi okraski, od našega Srednjeveškega dne, Veselega decembra, do vseh pravljic, ki jih kot predstave delamo za našo najmlajšo publiko. Vsakič, ko gostujemo po svetu, so Pergerjeva srca najlepši darovi, s katerimi  prijateljem prinašamo dih in duh Slovenije, iz katere prihajamo. Prav zaradi tega smo jih posejali povsod, od Južne in severne Amerike, preko Azije in Afrike do Avstralije.

Robert Waltl

igralec, režiser, direktor Mini teatra in direktor Judovskega kulturnega centra Ljubljana

 • image_dot

 • image_dot