×

Dobrodošli v medenem raju!

Medeni raj v osrčju idiličnega srednjeveškega mesta Slovenj Gradec še danes predstavlja sanje naših prednikov, ki so preživele stoletja. Najgloblje družinske skrivnosti so se ohranile vse do danes, ko se bogata medičarska, lectarska in svečarska dediščina družine Perger uspešno prenaša na zdaj že deveto generacijo.

Z ljubeznijo in strastjo ustvarjamo najboljše izdelke iz medu in satja že vse od leta 1757.

Skrbno izbrane sestavine narave in družinske inovacije so našo zgodbo popeljale že na vse celine.

Danes so naši izdelki upodobljeni na slovenski poštni znamki, prikazani v številnih domačih in tujih televizijskih oddajah, dokumentarnih in igranih celovečernih filmih, kot so Cvetje v jeseni, Tantadruj in Maškarada. Okus narave, dotik ljubezni in vonj harmonije so tukaj za vas, da boste uživali v vsakem grižljaju, živeli v harmoniji in hrepeneli po še.

Priznanja

Ponosni smo, da nas je Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije izbralo za nosilca nesnovne kulturne dediščine za panogo lectarstva in smo prejemnik najvišjega priznanja domače in umetnostne obrti Zlata Vitica.

Ali ste vedeli?

Nekoč so v Hočah pri Mariboru medenjakom rekli kar »pergerji«. Ko si je dr. Karol Glaser (1845–1913), ki je med drugim Slovencem napisal prvo zgodovino slovstva, zaželel medenjake, so njegovi sokrajani kar tekmovali v tem, kdo bo prvi prinesel nekaj paketov »pergerjev«, saj so bili v tistem času medena razvada številka 1.

Ali ste vedeli?

Leta 1978 so s Pergerjevimi lectarskimi figurami pred božično-novoletnimi prazniki naredili sceno za vse televizijske hiše Jugoslavije.

Ali ste vedeli?

Decembra 1996 je več kot 10.000 Pergerjevih lectarskih okraskov krasilo rezidenco papeža Janeza Pavla II. v Vatikanu. Okraševanje je trajalo mesec dni pod budnim očesom pripadnikov švicarske garde.

Ali ste vedeli?

Naši izdelki so prisotni v 142 galerijah, muzejih in prodajnih mestih po svetu.

Vizija

Po duši smo vizionarji, ki radi sanjamo in živimo svoje sanje. Sanje prepletamo z nenehnim izobraževanjem, inovativnim razmišljanjem in skrbjo za najvišjo kakovost. Naše sanje so postati eno izmed vodilnih podjetij na svetu v svoji stroki.

Poslanstvo

Razvijati izdelke najvišje kakovosti z visoko dodano vrednostjo, se ves čas prilagajati novim potrebam na trgu in biti najboljši tako po svojih izdelkih, storitvah, kakor tudi v odnosu do družinskih članov, zaposlenih in vseh poslovnih partnerjev.

Drugačni smo tudi zaradi vrednot

Družinske vrednote so v osrčju vsega, kar počnemo. Postale so sestavni del našega vsakdana in okvir, v katerem opravljamo svoje delo ter živimo svoja življenja.

  • Družina je naš krog moči.
  • Spoštujemo tradicijo in ohranjamo skrivnosti družinskih receptov in postopkov izdelave.
  • Z veseljem opravljamo svoje delo.
  • Spoštujemo naravo in darila, ki jih prinaša.
  • Uporabljamo le najboljše, 100-odstotno naravne sestavine.
  • Držimo se obljub, ki jih dajemo.
  • Ustvarjamo nepozabne spomine.

Skrivnost izdelave

  • Kakovost zmesi za medeno testo preverjamo po metodi naših prednikov iz leta 1757. V zmes potopimo mlado kokošje jajce, zneseno istega dne. Če jajce ostane na površini zmesi in se ne potopi, je to odličen znak, da je osnova za izdelavo Pergerjevih medenjakov vrhunske kakovosti.
  • Smo edini na svetu, ki čebelji vosek naravno belimo na soncu. Na strehi družinske hiše posebne predale z voskom prekrijemo z laneno krpo in pustimo, da se vosek naravno beli na soncu približno dva meseca. Po preteku tega časa dobimo naravno beljen čebelji vosek, ki je zdravilen.
  • Vijolično in roza barvo pridobivamo iz mladih kopriv, ki jih ročno nabiramo spomladi in tudi jeseni po dežju.

Spoznajte družino

HRABRO

Gonilna sila, vizionar in perfekcionist z izredno energijo, ki jo izžareva njegova strastna ljubezen do dela. V razmišljanju je vedno korak pred drugimi, njegove ideje pa so edinstvene in kot po pravilu postanejo prodajni hit.

LEONORA

Srce in duša družine, ki je svoje bogato znanje nesebično prenašala na mlajšo generacijo. Z izjemnim občutkom za estetiko in človeško toplino, ki jo je vnašala v svoje delo in kolektiv, je izdelkom dajala edinstven pečat. Njeno delo in inovativne ideje govorijo same zase in ostajajo večen spomin. Spomin na imenitno ženo in mamo, ki smo jo zaradi zahrbtne bolezni nenadoma izgubili januarja 2019.

BOŠTJAN

Zlata roka Pergerjev, ki ustvarja čudovite, dih jemajoče mojstrovine. Kot vodja delovnih procesov in perfekcionist je do sebe in drugih zelo zahteven, zato ne čudi dejstvo, da sodi v svetovni vrh mojstrov medičarstva, lectarstva in svečarstva.

LUCIAN

Najmlajši predstavnik devete generacije Pergerjev je rojen vodja. Je neustrašen pri zastavljanju ambicioznih ciljev in nepopustljiv pri njihovem uresničevanju. Obenem pa izžareva srčnost in ljubezen do dela, ki celotno ekipo opominja, da je s skupnimi močmi ovira le nebo.

INES

O skromnosti, ki jo izraža kot oseba, ni niti sledu, ko ustvarja naravne, a z okusi izjemno bogate Pergerjeve mojstrovine, ki presenetijo in očarajo tudi najzahtevnejše okuse. Z marljivostjo in predanostjo predstavlja pomemben člen Pergerjeve verige.

ZALA

Večna optimistka, ki v ospredje postavlja človeške vrednote in edinstvene zgodbe. Z neverjetno sposobnostjo poslušanja in kreativno žilico skrbi za to, da vašo edinstveno zgodbo predstavimo na najboljši možen način in jo ponesemo v svet.

Spoštujemo tradicijo in ohranjamo družinske skrivnosti že vse od leta 1757.

Mediji o nas