Uspešno na Expo v Dubaju

|Splošne novice

Expo je tretji največji dogodek vseh časov, takoj za Olimpijskimi igrami in Svetovnim nogometnim prvenstvom.

Za nami je še en izjemen dogodek v čudovitem slovenskem paviljonu na Expu v Dubaju, na katerega smo lahko ponosni vsi Korošci in nenazadnje vsa Slovenija. Expo je namreč tretji največji dogodek vseh časov, takoj za Olimpijskimi igrami in svetovnim nogometnim prvenstvom.
 
Na slovenskem zajtrku je dišalo po medenjakih, obiskovalci so lahko od blizu spremljali mojstrstvo našega Boštjana, povrh vsega pa so se osvežili še s staroslovansko pijačo medico.
 
Ob evropskem predsedovanju Slovenije smo izdelali posebno, 27 terico za mir, prijateljstvo in ljubezen na svetu. Edinstvena skulptura je bila presenečenje za g. Margaritisa Schinasa, podpredsednika EU komisije, katerega besede si velja zapomniti. Rekel je namreč: “Tako originalnega in edinstvenega darila še nisem prejel!”
 
Edinstvena lectarska skulptura v teh dneh potuje na razstavo v Evropski parlament v Bruselj. Za izdelavo je družina Perger potrebovala kar 4 mesece, prav vsaka od figur pa predstavlja etnološko dediščino države članice.

M. Schinas ob prejemu darila: “Tako originalnega in edinstvenega darila nisem prejel še nikoli. Hvala Slovenija in hvala družina Perger!”

 

Zahvaljujemo se ekipi Spirit Slovenija in ostalim sodelujočim za odlično sodelovanje in izvedbo dogodka, ki odmeva doma in po svetu.
Foto: Patrik Vašl in Perger 1757

S ponosom sporočamo, da se evropska 27-terica zdaj seli v Evropski parlament v Bruslju.