Brezčasna umetnost, ki naredi prostor lepši, nas pa boljše

Ko govorimo o estetiki, ne mislimo zgolj na negovano kožo, sijoče lase, na prekrasno svileno bluzo. Estetika je občutek za lepoto in lepe stvari, je čas za svojo dušo, za minimalizem, za skrbno in čutno izbrane dogodke in izdelke. Za dom, ki odraža lepoto duše, za srce, ki obožuje vse lepo.
 
Če ste tudi vi ena tistih, ki lahko ure in ure izbira dodatek za dom, dokler ne najde točno tako popolnega, kot si je predstavljala, potem berite dalje. Je vaš čut za prefinjenost tako izoblikovan, da prisegate na priznane, morda pregrešno drage in ekskluzivne blagovne znamke, v katere pa štejete in cenite tudi slovenske? Umetnost je res način izražanja, za nekatere je to način življenja.

 

Mini = za otroške sobe in manjše prostore do 8 m2

Mala = za spalnice in prostore do 15 m2

Srednja = za večje prostore nad 15 m2

×

Dodatna izbira velikosti

Vam standardne velikosti ne odgovarjajo? Napišite in naredili bomo po vaših željah.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

8 cm

Φ = 2.2 cm

15 cm

Φ = 3.5 cm

18 cm

Φ = 5 cm

36 cm

Φ = 5 cm

Velikosti Počisti
Velika extra 2
Velika extra 3

Umetnost si je vzeti čas zase, za svoje misli in pobožati notranjo lepoto. Estetika bivanja še nikoli ni bila tako pomemben del sodobnega življenjskega sloga.

Brezčasna umetnost, ki naredi prostor lepši, nas pa boljše

Zagotovo bi se vam podal stilsko dovršen dekorativni dodatek, ki je plod slovenske dediščine in našega priznanega obikovalca Oskarja Kogoja. Užalili bi izdelek, če bi mu rekli preprosto sveča. To je okras vsakega prostora, energetski center, ki nas prečisti in na nas deluje pozitivno in pomirjujoče.

V metaforičnem smislu je sveča sinonim življenja. S postavitvijo medene sveče tako v prostor vnesemo prerojeno energijo, ki jo v tempu življenja še kako potrebujemo. Ne le, da bo sveča krasila vaš dom, omogočila vam bo odmik od ponorelega sveta in umik vase. Z njeno pomočjo boste lažje meditirali, zaspali, se otresli obremenitev, ki jih nalaga vsak dan posebej. Potrebno se je znati umiriti, tudi to je umetnost. Umetnost bivanja namreč ni zgolj v lepoti izbranih izdelkov, je tudi v njihovi moč, da vam vrne energijo do samega sebe in do življenja.

Lepota ima veliko opraviti s karakterjem. Esteti zato pravijo, da v svojem domu potrebujejo navdihujoč prostor za vitalnost, pomiritev, za boljši spanec, za več energije. Za sprostitev in preprosto: za lepoto, ki seva tako na zunaj kot navznoter.

Skrbno premišljene podrobnosti, ki naredijo razliko.

Stenj

Izbira kakovostnega stenja je zelo pomembno opravilo. Šli smo še korak dlje in ustvarili lastnega, ki ga posebej za nas ročno pletejo v Sloveniji iz najboljšega lana in bombaža.

Zlata plomba

Vsak primerek energetske sveče vsebuje zlato plombo z vtisnjenim grbom oblikovalca Oskarja Kogoja, ki predstavlja dokaz o avtentičnosti izdelka.

100-odstotni čebelji vosek

Pri izdelavi uporabljamo najčistejši čebelji vosek znamenite kranjske čebele (Apis mellifica carnica), ki je izjemno bogat z zdravilnimi eteričnimi olji.

Medeni parfum

Svetovna posebnost, ki je v skrbno določeni dozirni količini dodana vsaki energetski sveči. Medeni parfum je družinska inovacija, narejena po naravni destilaciji iz prvovrstnega slovenskega medu.

Zlata nitka

Pomemben del okrasnih detajlov predstavljajo z zlatimi lističi prevlečeni voščeni trakci, ki energetskim svečam dodajo pridih ekskluzivnosti.

Družinski grb

Originalni družinski grb iz leta 1757, ki je ročno oblikovan iz čebeljega voska in obogaten z zlatimi lističi, predstavlja bogato dediščino družinske obrti, ki se iz roda v rod prenaša na zdaj že deveto generacijo.

OSKAR KOGOJ

je svetovno priznan industrijski oblikovalec, akademik in umetnik, ki s svojim dotikom in karizmo ustvarja dih jemajoče umetnine. Sodelovanje med nami se je začelo pred več kot desetletjem, ko je Hrabroslav Perger z ženo Leonoro obiskal njegovo galerijo. Med občudovanjem Kogojevih stvaritev mu je Hrabroslav kot izkušen mojster medičarstva, lectarstva in svečarstva hudomušno namignil, da bi lahko imel lepše, kakovostnejše sveče. In tako se je začelo: Oskar Kogoj je oblikoval, mi pa smo izdelali prvo energetsko svečo Neskončnost.

Občutite harmonijo telesa in duha ter ustvarite nepozabno izkušnjo

100-odstotni čebelji vosek

Energetske sveče so ročno izdelane iz najčistejšega naravnega čebeljega voska. Cvetni prah, ki ga čebele vrste Apis mellifica carnica, nam bolj poznana kot avtohtona kranjska čebela, nabirajo na prostoru od Alp do Jadrana, je izjemno bogat z zdravilnimi eteričnimi olji.

Medeni parfum

Edinstven medeni parfum, po katerem so energetske sveče v svetu tako prepoznavne in zaželene, je izdelan po skrivnem postopku, ki velja za eno najbolj varovanih družinskih skrivnosti.

Harmonija telesa in duha

Meditirajte, vadite jogo, za prijetno počutje odišavite bivalne prostore ali pa svečo uporabite kot dekoracijo, saj zaradi edinstvene oblike in videza navduši že na prvi pogled.