Doživite Medeni raj

Občudujte dve stoletji in pol staro dediščino medičarske, lectarske in svečarske obrti ter za trenutek
postanite del edinstvene družinske zgodbe, ki ne govori samo o lectovih srcih, pač pa o življenjih vseh
naših babic in dedkov.

Od leta 1757 pa vse do danes

V vodenem ogledu se boste sprehodili skozi bogato zgodovino družine Perger, pobližje spoznali postopke izdelave domačih bonbonov, slastnih medenjakov, znamenitih lectovih src ter v svetu edinstvenih energetskih sveč, ki so narejene po originalnih družinskih postopkih izdelave iz leta 1757.

S pokušino medene staroslovanske pijače vam bomo pričarali pravi srednjeveški duh, številne medene poslastice v obliki bogatega izbora nagrajenih medenjakov in domačih bonbonov, pa bodo poskrbele tudi za vaše brbončice.

Zgodbe so kot »živa knjiga«

Uživajte v poslušanju družinskih skrivnosti in prigod, ki vam jih bo na zabaven način predstavila naša »živa knjiga«, mojster Hrabroslav osebno. Vsa znanja in spretnosti Pergerjev se iz roda v rod prenašajo na sedaj že deveto generacijo družinskega podjetja, zato vas bodo zgodbe vseh generacij popeljale do začudenja, smeha in spoštovanja.

Utrinki iz doživetja

Tragična zgodba s srečnim koncem

Tistega usodnega dne je Pergerjevega mlajšega sina Hrabroslava strašno ujezil starejši brat Mitja, ki je lovil muhe in čebele za boje v škatlici za vžigalice. »Ti lump,« je skočil in kot strela švignil za nepridipravom! A ravno takrat sta mama Ljuba in oče Rudi premikala kotel, poln vroče mase za bonbone. Ta je na vso moč treščil ob tla, brbotajoča masa pa se je razlila po tleh in zalila tudi ubogega Hrabra. Še dobro, da ga je ata Perger hitro pograbil in rešil pred sladkim koncem.

Rezervirajte svoj termin zdaj

Utrinki iz doživetja

Občudovanja vredne stvaritve

Doživeti Medeni raj pomeni tudi občudovati številne mojstrovine, ki so jih marljive roke Pergerjev izdelale iz medenega testa, čebeljega voska in tudi sladkorja. V sklopu doživetja Medenega raja se poleg drugih svetovnih atrakcij na ogled postavi tudi velikanska hiša Janka in Metke, narejena iz slastnih medenjakov in medenih bonbonov, katere se še posebej razveselijo naši najmlajši obiskovalci.

Rezervirajte svoj termin zdaj

Utrinki iz doživetja

Edinstveni postopki izdelave

Spoznajte skrivnosti in postopke izdelave družine Perger. Energetske sveče so narejene po posebnih postopkih, ki datirajo v zgodnji srednji vek. Izdelovanje pravih voščenih sveč z oblivanjem predstavlja enega izmed najstarejših načinov izdelovanja sveč, ki ga seveda sestavlja več opravil. Gre za dolgotrajen postopek, ki za izdelavo energetske sveče povprečne debeline in velikosti zahteva več kot 500 počepov.

Rezervirajte svoj termin zdaj

Delčki medenega raja po svetu

Mojstrovine družine Perger so se dotaknile src pomembnih ljudi v kulturnem, športnem, duhovnem in političnem življenju z vsega sveta.

Druzina_trump

Energetska sveča Neskončnost z dodatki 24-karatnega zlata je bila cenjeno poročno darilo na poroki Donalda in Melanie Trump.

Janez_pavel

Največjo energetsko svečo Neskončnost je v dar prejel papež Janez Pavel II

Pavarroti

Obisk Luciana Pavarottija in nakup 40kg sveče Triglav.

Kasparov

Šah iz lecta, izdelan v spomin na Rudija Pergerja, je v dar dobil svetovni šahovski velemojster Gari Kasparov.

Dalejlama

Energetsko srce je bilo cenjeno darilo Dalajlami, ki je v zahvalo v spominsko knjigo zapisal posebno posvetilo.

Sai_baba

Njegova svetost Sai Baba je v dar dobil Energetsko srce, ki ga je navdušilo do te mere, da je dal po njem okrasiti ašram.

Joachim

Energetsko svečo za mir - Triglav je v dar dobil nemški predsednik Joachim Gauck

Nelson Mandela

Od trenutka, ko je v dar prejel Pergerjevo protokolarno darilo, je Nelson Mandela postal oboževalec naših izdelkov. Tudi obisk kraljice Elizabete ni minil brez darila iz Slovenije.

Benedikt

Papež Benedikt XVI. je Energetsko svečo za mir Triglav postavil v rezidenco palače v Vatikanu.

Drnovsek

Dr. Janez Drnovšek je zelo rad užival ekološke medenjake, katerim smo na njegovo željo dodajali kar devet vrst slovenskih zelišč.

Pristno nakupovalno doživetje

Trgovina kot so jo poznali naši predniki – v obliki prave medičarske stojnice je prava paša za oči in brbončice za vse ljubitelje slastnih medenih užitkov in edinstvenih pozornosti, ki ukradejo srce.

 • Zavedamo se, da ste naši obiskovalci srce Medenega doživetja, zato veljajo za vse obiskovalce nižje cene kot običajno.

Rezervirajte svoj termin

Pomembne informacije in program doživetja

Dom je tam, kjer prijatelji postanejo tvoja družina in družina tvoji prijatelji – Pergerjevi vas zato vljudno vabimo, da nas obiščete v muzeju.

Priporočljivo trajanje:
1,5-2h

Št. oseb:
od 2 do 50 oseb na ogled

Vstopnina (vodenje in degustacija):
odrasli 8 €, otroci 4 €

Načrt ogleda

 • Pozdrav z dobrodošlico.
 • Zvonec skritih želja.
 • Predstavitev obrti in družinskih zgodb ter skrivnosti (»živa knjiga«).
 • Degustacija.
 • Video prikaz izdelave izdelkov.
 • Ogled edinstvenih mojstrovin iz medu in satja.
 • Obisk prodajalne, v kateri je možen tudi nakup izdelkov.
 • Skupinsko fotografiranje.
 • Zaključek izleta – svetovna atrakcija za ljubitelje živali.

Rezervirajte svoj termin

Edinstvena predstavitev v živo

Medeni prigrizki in degustacija pijače

Vodeni obisk po muzeju in galeriji

Avtentično nakupovalno doživetje

Team building za podjetja

Več kot 100.000 obiskovalcev

Ne moremo verjeti, da nekaj takega obstaja v Sloveniji. Ponosni smo na vas. Kar tako naprej.

Turistično društvo Dobrna

Z vsem spoštovanjem se zahvaljujemo za čudovito doživetje in edinstveno predstavitev. Popestrili ste nam dan in nam invalidom dali novih moči.

Društvo invalidov Radeče

Doživeti Medeni raj – enkratno doživetje! Čestitam. Estetski užitek, ki te žene, da se vedno znova vračaš.

Cvetka, Ljubljana

Medeni raj ima zares dušo in srce. Samo pesnik bi lahko z besedami izrazil svoja čustva, ki obdajo človeka, ko doživlja edinstveno zgodbo Pergerjev. Hvala za vzdrževanje slovenske narodne dediščine!

Andrej Barle, Velenje

Izražate pristno veselje in srčnost. To se da čutiti v vsakem vašem gibu in besedi, kakor tudi v vaših izjemnih, čudovitih izdelkih. Verjamem v vašo zgodbo!

Livija, Zagorje

Čudovita zgodba, iskrenost in strast – redka kombinacija, ki navdušuje. Hvala, ker ste danes to delili z nami. Hvala, ker ste nam polepšali dan. Uspešno tudi v prihodnje.

Maja, Hrpelje

Destinacija, da se lahko samo čudiš in čudiš. Pri ogledu sem osupnila, tako sem občudovala imenitne izdelke. Vse čestitke!

Stanka Tamše

Kjer se združujejo ljubezen, umetnost in duhovnost, tam se rodijo take lepote.

Klub tajnic in poslovnih sekretark Severnoprimorske

Izvirnost, občutena pripadnost svoji stroki in edinstvena predstavitev so glavni vzroki za vsakoletni obisk vaše hiše.

Društvo podeželskih žena Idrija

Posebno doživetje. To se ne vidi nikjer. Edinstvene družinske zgodbe in mojstrovine slovenskih rok so kot kompozicija duševnega zadovoljstva.

Miran, Slovenske Konjice

42 Mengšanov je izredno navdušenih nad sprejemom in predstavitvijo. Iskrene čestitke – zelo radi bomo povedali tudi drugim, da vas obiščejo, slišijo in okusijo pravo slovensko zgodbo!

Jože Vahtar, TD Mengeš

Za svoj 60. rojstni dan sem prijateljem želela pripraviti nekaj posebnega. Njihove besede, da jim nisem mogla pripraviti lepšega doživetja, so me razveselile. Poslušati vaše zgodbe, okušati in občudovati vaše mojstrovine je zares neprecenljivo. Najlepša hvala za imenitno doživetje.

Nada Hojak

Kontaktni obrazec - Rezervirajte doživetje

Ponosni smo, da vam lahko ponudimo doživetje ene najbolj obiskanih turističnih točk v zasebni lasti v Sloveniji in počasščeni bomo, če nas boste obiskali, ko se boste odločili za izlet na Koroško.

Telefon za rezervacijo:
041 66 88 98(Hrabroslav)

Obvezna predhodna rezervacija.

 • Podatki kontaktne osebe
 • Informacije o skupini
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kako do nas?

 • Iz smeri Ljubljane, Velenja se po glavni cesti peljete mimo trgovskega centra Mercator (na vaši levi) do krožnega prometa.
 • V krožnem prometu, v katerem je tudi Hofer, zapeljete v prvi izvoz v smeri Kope ‒ Legen.
 • Sledi zelo kratka vožnja po hribu navzgor (približno 200metrov), kjer pri prvem odcepu zavijete levo. Na parkirišču pred nekdanjo restavracijo Bellevue parkirate, Medeni raj Perger 1757 pa se nahaja takoj čez cesto, kamor se skupaj z vodnikom odpravite peš.
 • Iz smeri Maribora, Dravograda se po glavni cesti peljete mimo trgovskega centra Spar (na vaši levi) do krožnega prometa.
 • V krožnem prometu, v katerem je tudi Hofer, zapeljete v tretji tretji izvoz v smeri Kope ‒ Legen.
 • Sledi zelo kratka vožnja po hribu navzgor (približno 200metrov), kjer pri prvem odcepu zavijete levo. Na parkirišču pred nekdanjo restavracijo Bellevue parkirate, Medeni raj Perger 1757 pa se nahaja takoj čez cesto, kamor se skupaj z vodnikom odpravite peš.

Priporočamo še

Koroška obsega območje treh dolin – Mežiške, Dravske in Mislinjske – ter treh pogorij – Pohorja, Karavank in Savinjskih Alp –, ki dajejo pokrajini pečat samosvoje prvobitnosti in čvrstosti.

Koroška obsega območje treh dolin – Mežiške, Dravske in Mislinjske – ter treh pogorij – Pohorja, Karavank in Savinjskih Alp –, ki dajejo pokrajini pečat samosvoje prvobitnosti in čvrstosti. Z nekaj več kot tisoč kvadratnimi kilometri in več kot 74 tisoč prebivalci sodi med manjše slovenske regije. Neokrnjena gorska narava in gozdovi z razvejano mrežo gorskih cest in poti nudijo raznovrstne možnosti raziskovalnih potepanj. Enako lepe in vznemirljive so postaje na teh poteh, kjer bo vsakega popotnika sprejelo robato, a dobrodušno gostoljubje domačinov. Ko se boste odločili za izlet na Koroško, poleg obveznega doživetja v Medenem raju, priporočamo še ogled naslednjih turističnih točk:

Prikaži več opisaSkrij več opisa

Kope in humoristični šov Holcerija

Na Kopah lahko preživite prosti čas v naravi, se sprehodite po pohorskih gozdovih, ustavite na energijskih točkah in doživite nepozaben humoristični šov, v katerem udeleženci sodelujete pri starih gozdarskih opravilih s starimi orodji, dogajanje pa povezujeta humorist in pravi pohorski Holcer.

Holcerija je leta 2017 prejela SREBRNO PRIZNANJE Gospodarske zbornice Slovenije za inovacijo.

Mesto Slovenj Gradec

Slovenj Gradec ni idealen samo za pohodnike in kolesarje, temveč tudi za izletnike, saj ponuja vrsto izletov, ki pa si jih lahko tudi sami prilagodite po svojih željah. Predlagamo sprehod skozi srednjeveško mestno jedro, obisk enega od muzejev in ogled edinstvenega arheološkega spomenika – cerkve Sv. Jurija.

Podzemlje pece

V Podzemlju Pece, kjer še vedno spi Kralj Matjaž, se boste popeljali s pravim rudarskim vlakom in globoko v osrčju Pece spoznali skrivnosti rudarskega dela.

Kmetija Klančnik

V stari velbani kleti boste lahko okušali kmečke dobrote in prisluhnili prijetni predstavitvi življenja in dela na kmetiji. S turističnim vlakom se boste popeljali na ogled gojene divjadi, kjer si boste ogledali bogato zbirko trofej in tudi pravo biološko učilnico. Ob vrnitvi na kmetijo si boste po želji lahko ogledali tudi hlev z govedom.

Koroški splavarji na Dravi

Flosarske frajle in flosarji vas s harmoniko v rokah in z nasmehom na ustih pričakujejo v splavarskem pristanu v občini Muta na Gortini. Sledijo stari tradiciji splavarjenja po reki Dravi in na flosih ne prevažajo več lesa, ampak zabave željne obiskovalce.