SREDNJEVEŠKI PRELUDIJ

|Blog, Splošne novice

SOBOTA 15. in NEDELJA 16. JUNIJ - SLOVENJ GRADEC

 

V soboto in nedeljo, 15. in 16. junija se bo Slovenj Gradec ponovno prelevil v središče srednjeveškega dogajanja. Tako boste obiskovalci na srednjeveški tržnici lahko trgovali, barantali in kupovali z originalnimi srednjeveškimi novčiči iz nekdanje mestne kovnice. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno s strani krčme Pri merjascu, kjer obljubljajo pestro in predvsem slastno ponudbo. 

Obljubljamo spektakularno otvoritev! Šov, ki so ga svetovno znane skupine samo za Srednjeveški preludij pripravljale več kot dve leti!

V goste nam prihajajo najboljše viteške skupine iz Češke, Hrvaške in Avstrije, ki bodo uprizorile neizprosne viteške boje ob katerih se bo zaiskrilo kot nekoč.

Seveda nismo pozabili tudi na naše najmlajše obiskovalce, ki se bodo lahko zavrteli na srednjeveškem vrtiljaku, uživali v lutkovnih predstavah, se čudili čarovnijam srednjeveškega čarovnika, zabavali z dvornimi norčki in se poskusili v igranju srednjeveških iger.

Šušlja se, da naš srednjeveški medičar pripravlja slastno presenečenje, ki ga zares ne gre zamuditi. Cedile se bodo sline, to vam obljubimo!

Ste se kdaj vprašali, kako so v srednjem veku zdravili obolele? Originalna srednjeveška bolnišnica bo denimo prikazala starinsko zdravljenje s pijavkami in urinom. Ogled in preizkus mučilnih naprav ter srednjeveškega orožja, pa vam bo dal misliti, da je na svetu pomembna samo ljubezen. In ravno ljubezen je tista, ki organizatorje žene naprej, da samo za vas pripravijo največji srednjeveški spektakel pri nas.

Skozi ves dan boste lahko uživali ob zvokih srednjeveške glasbe, srednjeveško poplesavali, si izposodili srednjeveška oblačila, se sproščali ob zabavljačih, glumačih, v dvobojih navijali za svojega izbranega viteza in še veliko drugega. Nikakor pa ne gre zamuditi sobotnega večernega koncerta, ki bo skupaj z edinstvenim ognjenim šovom in trebušnimi plesalkami dodobra ogrel ozračje.


Pestro dogajanje za družine!