Knjiga HRABRO SRCE

Trda platnica

Pretresljiva in razburljiva osebna pripoved. Ljubezen do sočloveka in ljubezen do dela. Vzponi in padci. Vse to in še več je knjiga o bogati dediščini znamenite družine Perger, ki je nastala izpod rok predstavnika sedme družinske generacije – Hrabra Pergerja.

 

Smeh, veselje, žalost, začudenje in globoko spoštovanje so najbolj pogosti občutki, ki bralca prevevajo ob branju te izjemne stvaritve. Knjiga je napisana v spomin na mnogo prezgodaj preminulo ženo, mamo in babico – Leo Perger.

 

Hrabro srce
Hrabro Perger, avtor; Besedilo napisal: Lucijan Zalokar; Jezikovni pregled: Nevenka Grubar
Fotografije: Hrabro Perger ali njegov arhiv. Ostali avtorji so navedeni ob fotografijah.
Urednik fotografij: Lucian Perger; Naslovni citati, verzi, dobre misli: Hrabro Perger
Slika na naslovnici: Sašo Vrabič, akademski slikar; Fotografija veznega lista: Tomo Jeseničnik
Oblikovanje: Fortyone (Denis Tomazin, Boštjan Mlinarič)

Izdano v samozaložbi, Slovenj Gradec, 2024

39,99 

Oskar Kogoj

Hrabro je človek čebela. On je največji. To je dokazal že ničkolikokrat, ne nazadnje njegovi izdelki romajo na vse najbolj elitne lokacije širom sveta. Z njimi se »kitijo« svetovno znane osebnosti. A lastnost, ki jo pri njem najbolj cenim, je vztrajnost. Ko je bilo najtežje, se je pobral in šel naprej po svoji poti. Vsakemu kdaj zdrsne, ampak on je vedno šel naprej ter svoje znanje in izkušnje skrbno prenašal na svoje otroke. Tako kot imamo najboljše športnike na svetu, imamo tudi najboljšega medičarsko-svečarskega mojstra. Ko govorimo o Pergerjih in Hrabru, moramo vedeti, da govorimo o slovenski kulturni dediščini.

Ksenija Benedetti

Gospod Hrabro Perger je ena izmed slovenskih legend s svojevrstno žarečo karizmo. V letih mojega službovanja na Protokolu Republike Slovenije sva pogosto sodelovala in to z odliko. Je mojster svojega področja, pravi maestro, znal je z žarom pripovedovati o svojih izdelkih, pritegniti vso mojo pozornost s svojo neumorno energijo. Izdelke Perger smo s ponosom podarjali tujim državnikom ob njihovih obiskih v Sloveniji, pogosto smo jih tudi odnesli s seboj v tujino in tam razveselili naše gostitelje. Vedno je sledil »wow efekt«, ki je eden izmed bistev daril.

Dodajte še manjše presenečenje

 • Medenjaki kot nekoč – kandirani

  6,99 
  Dodaj v košarico
 • Ekskluzivno

  Bio bonboni v zlati embalazi

  12,99 
  Dodaj v košarico
 • Energetska sveča Neskončnost mini

  14,99 
  Dodaj v košarico